Кадър: БТВСимеон Сакскобургготски изрази навръх 82-ия си рожден ден притеснение, че

...
Кадър: БТВСимеон Сакскобургготски изрази навръх 82-ия си рожден ден притеснение, че
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски изрази сериозни притеснения за съдбата на свои имоти

Кадър: БТВ

Симеон Сакскобургготски изрази точно на 82-ия си рожден ден терзание, че отнетите му хижи „ Ситняково ” и „ Саръгьол ” ще последват ориста на „ Царските конюшни ”. Бившият министър-председател на България разяснява, че делата за фамилните му парцели са тормоз, в предаването " 120 минути " по БТВ, оповестява Novini.bg.

``
реклама

" Вижда се, че има систематично гонене - твърди Симеон. - Да се върнем обратно – 1946 година държавното управление на Кимон Георгиев признава и ни дава лист на частни и персонални парцели. 1998 година, демократична България Конституционният съд се произнася, че е по този начин. Според мен, каквото следва няма разумно пояснение. Този мораториум не е закономерен, това е тормоз, методът, по който се работи – загубихме двете каузи за хижите „ Ситняково ” и „ Саръгьол ”. Опразнихме ги, тъй като съм правилен човек, само че с огромна болежка в сърцето. Виждам чиста завист – да се отнеме, без някакъв проект за деяние. Предполагам, че ще стане като с тъй наречените „ Царско конюшни ”.

" Аз се надявам и имам вяра в правораздаването, несъмнено и в съда в Страсбург – като жител на една европейска страна, където частната благосъстоятелност е обезпечена ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР